Schoorsteen voegen

Uw schoorsteen voegen is een lastige klus als u daar geen ervaring mee heeft. Veel vooral oudere huizen in Nederland hebben een schoorsteen. Deze woningen werden vroeger gestookt met een gashaard en die moest uiteraard zijn afvalstoffen kwijt kunnen. Toen de gaskachels langzaam maar zeker werden vervangen door centrale verwarming raakten de schoorstenen in onbruik. Maar daarna kwamen de hout gestookte haarden in opkomst, en werden schoorstenen weer in gebruik genomen.

Is uw schoorsteen nog in goede conditie?

Zegt u eens eerlijk: Wanneer bent u voor de laatste keer op het dak van uw huis geklommen om de conditie van uw schoorsteen te controleren? De kans is groot dat u deze vraag beantwoordt met ‘nog nooit’ of in ieder geval heel wat jaren geleden. Zeker als de schoorsteen niet wordt gebruikt om het huis warm te stoken, wordt het onderhoud ervan vaak verwaarloosd. En dat is jammer, want schoorstenen zijn markant op een huis en een goed onderhouden schoorsteen is dan ook zeker niet onbelangrijk. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om uw schoorsteen eens in de paar jaar te laten controleren. Uw schoorsteen voegen kan nodig zijn om te voorkomen dat deze gaat lekken.

Lekkage van de schoorsteen kan grote schade geven

Een niet goed gevoegde schoorsteen kan lekkage geven. In eerste instantie op uw zolderverdieping, maar als de lekkage langer duurt kunt u er ook op de onderliggende etages last van krijgen. Als u niet vaak op uw zolder komt, bijvoorbeeld omdat u die alleen als berging gebruikt, kan een lekkage soms weken of maanden aan de gang zijn voordat u er iets van merkt. Voorkomen is dan ook altijd beter dan genezen, of in dit geval herstellen. Het kan soms ook nodig zijn om de bovenplaat van de schoorsteen te vervangen. Een kunststof plaat voorkomt dat uw schoorsteen na het voegen opnieuw beschadigd raakt doordat deze plaat voorkomt dat er vocht in de schoorsteen komt tijdens regen- of sneeuwbuien.

Laat het onderhoud aan uw schoorsteen aan de vakman over

Werken op het dak vinden maar weinig mensen een prettige klus. Daar komt bij dat een schoorsteen voegen een klus is die vakmanschap vereist. U kunt dit dan ook beter aan een deskundige overlaten. Roof Engineer heeft ruime ervaring met het onderhouden van schoorstenen en gaat dan ook graag voor u het dak op, voorzien van speciaal gereedschap en de juiste hulpmiddelen, om uw schoorsteen te voegen, het metselwerk te herstellen of een bovenplaat aan te brengen of te vervangen.

Laat uw schoorsteen controleren en onderhouden door Roof Engineer

Bega niet de fout te denken dat het wel goed zit met uw schoorsteen zonder dit te laten checken. U loopt dan het risico dat u tijdens een stortbui of een storm ineens met een onaangename verrassing wordt geconfronteerd. Laat uw schoorsteen onderhouden door Roof Engineer, of bel ons als er een probleem is. Ons telefoonnummer is 013 – 20 40 314. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier als de klus wat minder haast heeft. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op en maken met u een afspraak of sturen u een offerte.