Schoorsteen impregneren

De schoorsteen impregneren heeft diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het materiaal langer meegaat. Als u besluit om uw schoorsteen door Roof Engineer te laten impregneren dan beschermt u de stenen en het lood tegen de invloeden van buitenaf. De schoorsteen krijgt immers de volle laag op het dak. Regen en sneeuw kunnen vernietigend hun werk doen. Een geïmpregneerde schoorsteen kan hier veel beter en dus langer weerstand aan bieden.

Wat zijn de gevolgen als de schoorsteen niet is geïmpregneerd?

Als u uw schoorsteen niet laat impregneren dan kunt u te maken krijgen met vervelende zaken die zich soms niet heel gemakkelijk laten oplossen. U kunt te maken krijgen met schimmel aan de binnenzijde doordat vocht door de muren slaat. Dit geeft niet alleen een onaangename geur, maar schimmel is ook nog eens gevaarlijk voor de gezondheid, zeker voor jonge kinderen. Daarnaast kan er vorstschade ontstaan. Als de stenen poreus zijn geworden in de loop der tijd en de natte stenen bevriezen in de winter dan kunnen er flinke scheuren ontstaan of er kan zelfs een groter stuk uit de schoorsteen vallen. Dit komt doordat water als het bevriest tot wel 10% kan uitzetten. U kunt ook te maken krijgen met hardnekkige vorming van algen en mossen, doordat deze zich gemakkelijk in poreus geworden stenen kunnen nestelen.

Een geïmpregneerde schoorsteen is bestand tegen invloeden van buitenaf

Als uw huis een schoorsteen heeft dan is het zeker het overwegen waard om deze te laten impregneren als dat nog niet is gebeurd. Huizen met een schoorsteen zijn vaak oudere woningen, en dat betekent dat ook de schoorsteen vaak al tientallen jaren meegaat. Als u klachten heeft die kunnen wijzen op vocht of slijtage dan is het de hoogste tijd om actie te ondernemen. U kunt ons inschakelen om de schoorsteen te controleren en u te adviseren over de beste aanpak. Het kan zijn dat wij u adviseren de schoorsteen te impregneren of het lood rondom de schoorsteen te vervangen. Ook kunnen wij het metselwerk van de schoorsteen vervangen of deze voorzien van een degelijke afdekplaat. Dit laatste voorkomt ook dat vogels in de schoorsteen gaan nestelen met alle mogelijke nadelige gevolgen van dien.

Laat het onderhoud aan uw schoorsteen uitvoeren door een vakman

Goed onderhoud aan uw schoorsteen is van groot belang. Wilt u uw schoorsteen laten impregneren, neen dan contact op met Roof Engineer in Tilburg. Wij werken in de provincie Noord Brabant en hebben ruime ervaring. Niet alleen als het om het onderhoud van uw schoorsteen gaat, maar dat geldt ook voor het dak. Wilt u kunnen genieten van en vertrouwen op optimaal wooncomfort dan is het belangrijk dat u uw dak en uw schoorsteen regelmatig laat controleren en tijdig laat onderhouden indien nodig. Wilt u de schoorsteen laten impregneren of is er schade aan de schoorsteen of het dak die u vakkundig wilt laten herstellen? Neem dan contact op met Roof Engineer. U kunt hiervoor het contactformulier op onze website invullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Wilt u snel antwoord op uw vraag, een offerte of heeft u een spoedklus? Belt u ons dan op telefoonnummer 013 – 20 40 314.