Lood vervangen

Het lood vervangen rond de schoorsteen op uw dak kan noodzakelijk zijn als u klachten ondervindt in uw woning. Als het lood aan vervanging toe is dan merkt u dat soms door lekkage of vochtplekken op de muren rond de schoorsteen. Vocht in huis is niet alleen lelijk, het kan zelfs  gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Als het lood verweerd raakt dan kan dit lekkage veroorzaken. Dat wilt u natuurlijk niet, want lekkage veroorzaakt de nodige ongemakken in huis. Zorg er dus voor dat u dit vóór bent en laat het lood vervangen of in ieder geval controleren.

Wat is het risico van versleten lood rond de schoorsteen?

Behalve vochtproblemen kan een slecht werkende schoorsteen als gevolg van versleten lood of metselwerk ook gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Als de schoorsteen slecht trekt en u gebruikt deze in combinatie met een open haard dan kan er rookontwikkeling in de woonkamer ontstaan. Dat is behalve heel vervelend ook gevaarlijk. Als u merkt dat de schoorsteen niet goed functioneert dan kunt u deze laten vegen. Als dat niet de oplossing is dan is er meer aan de hand en kunt u ons inschakelen. Wij  controleren uw schoorsteen en kunnen indien nodig direct reparaties uitvoeren.

Een goed onderhouden schoorsteen is een waarborg voor optimaal wooncomfort

Lood vervangen rond de schoorsteen is een klus die eens in de zoveel jaar moet plaatsvinden. Maar veel mensen komen nooit op het dak van hun huis. Niet iedereen klimt even op een ladder of door het dakraam om het dak te inspecteren. De dakgoot ontdoen van gevallen bladeren is al een klus die niet iedereen zelf kan of wil oppakken. Als u het ook niet ziet zitten om zelf het lood rond uw schoorsteen te vernieuwen dan kunt u contact met ons opnemen zodat u deze klus uit handen kunt geven.

Lood vervangen is vakwerk

Het onderhoud van uw schoorsteen is een klus die vakmanschap vereist. Dat geldt voor het herstellen van het metselwerk, het vervangen van een afdekplaat en zeker ook voor het vervangen van het lood. Als dit werk niet goed wordt uitgevoerd dan loopt u het risico dat een lekkage niet wordt opgelost of zelfs wordt verergerd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laat uw schoorsteen dus altijd controleren en repareren door een ervaren vakman van Roof Engineer.

Zorg dat uw schoorsteen is voorzien van goede bescherming

Als u twijfelt over het lood rond uw schoorsteen, of als u lekkage heeft die mogelijk door een defecte schoorsteen wordt veroorzaakt, laat hier dan zo snel mogelijk door één van onze vakmensen naar kijken. U kunt ons bellen om hiervoor een afspraak te maken op telefoonnummer 013 – 20 40 314. U kunt ook het contactformulier op onze website gebruiken voor het aanvragen van een offerte of het stellen van uw vragen over schoorsteen- of dak onderhoud. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Een offerte is uiteraard altijd vrijblijvend. In geval van spoed, zoals bij een ernstige lekkage, proberen wij u uiteraard zo snel mogelijk te helpen.