Dakgoten vervangen

Dakgoten vervangen is een klus die gelukkig niet heel vaak voorkomt. Dakgoten gaan namelijk in de meeste gevallen vele tientallen jaren mee. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat een dakgoot beschadigd of simpelweg versleten is. Als u met dit probleem kampt dan kunt u vertrouwen op het vakmanschap van Roof Engineer. Wij zullen ervoor zorgen dat de dakgoot wordt vervangen en dat u weer vele jaren onbezorgd kunt wonen.

Laat een zinken dakgoot vervangen door PVC

Als u nog een zinken dakgoot heeft, zoals deze vooral bij oudere huizen gebruikelijk zijn, dan kunt u deze laten vervangen door een dakgoot van PVC. PVC is duurzamer en minder snel aan slijtage onderhevig. Bovendien kan zink voor de mens giftige stoffen afgeven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is echter niet zo dat u een zinken dakgoot perse moet vervangen als hier verder nog niets aan mankeert. Alleen als u er zelf de voorkeur aan geeft kunnen wij de dakgoot voor u vervangen door een exemplaar van PVC.

Een beschadigde dakgoot laten vervangen

Dakgoten vervangen kan nodig zijn als na een flinke regenbui of een hevige storm blijkt dat de dakgoot lekt. Als er enorme plenzen water naar beneden komen dan mag u er vanuit gaan dat de dakgoot beschadigd is. Hierdoor kan het water het dak of de muren aantasten waardoor u meer schade krijgt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Laat uw dakgoten daarom vervangen als deze problemen geven. Soms is reparatie ook mogelijk, zo kan een zinken dakgoot worden gerepareerd met een loodband of met coating. Als u problemen heeft met uw dakgoot dan bespreken wij uiteraard altijd met u wat de mogelijkheden zijn om dit probleem zo goed mogelijk op te lossen.

Dakgoten vervangen met dakrenovatie

Als u uw dakgoten wilt laten vervangen bij dakrenovatie dan slaat u twee vliegen in één klap. U kunt het dak meteen laten isoleren, waardoor u aanzienlijk op uw energiekosten bespaart. De meeste warmte ontsnapt in een huis via het dak, omdat warme lucht stijgt. Als uw dak wordt gerenoveerd is het natuurlijk wel zo handig om ook de dakgoten te vervangen. Hiermee verbetert u het aanzien van de woning en u heeft naar het dak en de dakgoten na vervanging voorlopig geen omkijken meer. Afhankelijk van het soort dakbedekking, dakpannen of bitumen is jaarlijkse inspectie aan te raden om te controleren of er schade is die hersteld moet worden. Zo voorkomt u onverwachte problemen met het dak.

Vraag nu een offerte aan om uw dakgoten te vervangen

Wilt u uw dakgoten laten vervangen? Dan bent u bij Roof Engineer aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring met alle soorten dakwerkzaamheden, en dus ook met het vervangen van dakgoten. U kunt direct een afspraak met ons maken door te bellen met telefoonnummer 013 – 20 40 314. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Als u ons vertelt wat de opdracht is dan sturen wij u een passende offerte. Indien nodig komen wij vooraf kijken wat er precies moet gebeuren. Als u akkoord gaat met ons aanbod dan kan het vervangen van uw dakgoten zo snel mogelijk worden ingepland.