Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen komt misschien niet snel bij u op. Die worden toch niet vuil, denkt u misschien. Het vuil spoelt er vanzelf weer af als het regent. Maar niets is minder waar. Op de dakpannen kunnen zich mossen en algen hechten waardoor het dak er begroeid uit gaat zien. Hoewel dit vandaag de dag soms als modern en milieuvriendelijk wordt gezien, vindt lang niet iedereen het een fraai gezicht. Wilt u dat uw dak er mooi en representatief uitziet, dan laat u eens in de paar jaar uw dakpannen reinigen door Roof Engineer. Wij zorgen ervoor dat uw dak er weer stralend uitziet.

Voorkom beschadiging van uw dakpannen door tijdige reiniging

Misschien denkt u dat mossen en algen op uw dakpannen niet zo erg is. Het staat soms best wel gezellig en landelijk, zo’n groen begroeid dak. Maar vergis u niet. De wortels van mossen groeien in de dakpannen, ze dringen door in de poriën van de pannen. Hierdoor raken uw dakpannen beschadigd en kunt u lekkage krijgen. Ook kunnen dakpannen losraken waardoor ze bij een storm van het dak kunnen waaien. Dan is de schade nog veel groter en moet deze bovendien acuut worden hersteld. Dit kunt u voorkomen door uw dak in de gaten te houden en bij de vorming van begroeiing meteen een afspraak te maken met Roof Engineer om uw dakpannen te laten reinigen.

Coating kan vervuiling en schade aan dakpannen voorkomen

Wij kunnen na het reinigen van uw dakpannen een extra coating laag op de pannen aanbrengen. Deze laag beschermt uw pannen tegen vervuiling en daardoor beschadiging. De laag werkt waterafstotend en zorgt ervoor dat hemelwater gemakkelijker via de dakgoten wordt afgevoerd. Hierdoor krijgen algen en mossen minder kans. Nieuwe daken met dakpannen worden om deze reden standaard voorzien van een degelijke coating. Als dit met uw dak nog niet is gebeurd, neem dan contact met ons op. Wij kunnen uw dakpannen reinigen en tijdens dezelfde onderhoudssessie de coating aanbrengen waardoor de levensduur van de dakpannen aanzienlijk wordt verlengd.

Laat uw dakpannen reinigen als uw huis in de verkoop gaat

Als u van plan bent om uw woning te verkopen dan is een goede uitstraling van groot belang. Daarom is het een goed idee om, het liefst voordat er foto’s worden gemaakt voor de verkoop advertentie, uw dakpannen te laten reinigen. Dan staat uw huis mooi op de foto’s en maakt het een goed verzorgde en goed onderhouden indruk. Dit kan schelen in de prijs die u kunt vragen en die u uiteindelijk krijgt. Potentiële huizenkopers willen het liefst een huis waar geen of weinig achterstallig onderhoud is zodat ze het snel kunnen betrekken zonder veel extra kosten.

Doe voor dakpannen reinigen een beroep op de professionals van Roof Engineer

Dakpannen reinigen is een klus die maar weinig mensen graag zelf oppakken. Laat het dus gerust over aan de professionals. Roof Engineer uit Tilburg komt graag bij u langs om uw dakpannen grondig schoon te maken en eventueel te coaten. Maak nu een afspraak via telefoonnummer 013 – 20 40 314. U kunt ons ook bereiken door het contactformulier op de website in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. Wij komen bij u langs om uw dak te beoordelen indien nodig en sturen u vervolgens een vrijblijvende offerte voor het reinigen van uw dakpannen.