Dakpannen coaten

Uw dakpannen coaten kan u veel geld besparen. Door dakpannen van een speciale coating te laten voorzien gaan ze namelijk langer mee. Dakpannen zijn gemaakt van poreus materiaal. Dit betekent dat de pannen in de loop der tijd kleine beschadigingen kunnen oplopen. Deze worden veroorzaakt door weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Maar ook begroeiing met algen en mossen kan schade geven. Dakpannen coaten kan dit proces voorkomen of in ieder geval vertragen.

Dakpannen zijn nog steeds enorm populair in Nederland

In Nederland zijn dakpannen nog steeds enorm populair als dakbedekking. Als u wel eens in het buitenland komt dan valt meteen op dat de daken daar over het algemeen geen pannen hebben, maar dat voor andere oplossingen is gekozen. De rode dakpannen zijn kenmerkend voor Nederlandse huizen, en dat is niet zo vreemd. Dakpannen vragen relatief weinig onderhoud en zijn geschikt voor de schuine daken waar veel huizen in ons land mee zijn uitgerust. Een kapotte dakpan is snel vervangen, het is dan zeker niet nodig om het complete dak te vervangen. En dakpannen laten coaten zorgt er dan ook nog voor dat u vele tientallen jaren plezier heeft van het dak.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van dakpannen coaten?

Als u uw dakpannen laat coaten door Roof Engineer dan heeft dat meerdere voordelen. Het belangrijkste voordeel is de levensduur van uw dakpannen. De coating laag beschermt ze waardoor ze vele tientallen jaren langer kunnen blijven liggen. Als dakpannen niet worden gecoat, dan kunnen er gemakkelijker algen en mossen op gaan groeien. Mossen hebben wortels die zich in de dakpannen hechten, het materiaal is namelijk deels poreus. Hierdoor raken de pannen uiteraard beschadigd. U kunt dit merken door lekkage of tocht in uw woning. Dit is niet alleen vervelend, maar geeft ook gezondheidsrisico’s en hogere stookkosten. Een vochtig huis is ongezond door de kans op schimmelvorming en u verbruikt meer energie om uw woning comfortabel warm te stoken in de winter.

Combineer dakpannen coaten met dakisolatie

Veel woningen moeten worden verduurzaamd. Als dat voor uw huis ook geldt, dan kunt u dakpannen coaten combineren met dakisolatie. Als de dakpannen dan toch worden vervangen is het net zo handig om direct dakpannen met coating te laten plaatsen. Ook als uw dak grote schade heeft, bijvoorbeeld door storm of brand, is het verstandig om bij het herstel meteen te kiezen voor dakpannen met coating, zodat u een dak krijgt dat lang meegaat, minder onderhoud nodig heeft en u een hoger wooncomfort biedt.

Mogen wij uw dakpannen coaten?

Wilt u uw dakpannen laten coaten? Neem dan contact op met Roof Engineer in Tilburg. Wij sturen u graag een aantrekkelijke offerte, ook als het om een grotere dakrenovatie gaat of om het herstellen van schade aan uw dak. U kunt ons bereiken door gebruik te maken van het contactformulier op onze website. Natuurlijk kunt u ons ook bellen, ons telefoonnummer is 013 – 20 40 314. Heeft u vragen over de beste oplossing voor uw dak? Ook dan kunt u bij ons terecht, wij kunnen u altijd helpen met deskundig dak advies.