Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt gebruikt voor panden met een plat dak. Naast dakpannen, die in Nederland nog steeds heel gangbaar zijn, hebben veel huizen een bitumen dakbedekking. Roof Engineer kan uw dak voor u plaatsen en onderhouden. Een goed onderhouden dak heeft veel voordelen. Het zorgt voor optimaal wooncomfort en daarnaast voor energiebesparing, want het dak is erg belangrijk voor het vasthouden van warmte in de woning. U kunt kiezen uit twee verschillende soorten dakbedekking, namelijk Plastomeer en Elastomeer. Waar u voor kiest hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de situatie ter plaatse.

Welke soort bitumen dakbedekking moet ik kiezen?

Bitumen dakbedekking van plastomeermengsel (APP) is bestand tegen de Uv-straling van de zon. Deze dakbedekking heeft daardoor geen extra beschermende ballast laag nodig. U kunt ook kiezen voor elastomeermengsel. Dit is beter bestand tegen de werking van de ondergrond omdat het soepeler is en beter kleeft. Een nadeel is dat dit materiaal niet bestand is tegen Uv-stralen. Op een bitumen dak van Elastomeer moet daarom een beschermende toplaag worden aangebracht. Roof Engineer kan u adviseren welke van beide oplossingen voor uw dak de beste keuze is.

De kleur van het bitumen dak is niet alleen een stijlkeuze

U kunt, als u besluit een bitumen dak te laten installeren, kiezen uit verschillende kleuren. Een zwart bitumeus dak is op dit moment nog steeds het meest gangbaar. Maar ook een rood, bruin of blauw bitumen dak kunt u laten plaatsen. Een bijzondere status is weggelegd voor het witte bitumen dak. Als u kiest voor wit dan profiteert u van extra voordelen. Het zonlicht wordt beter gereflecteerd waardoor uw huis in de zomer langer koel blijft. Daarnaast Doordat een wit bitumen dak aan geringere temperatuurschommelingen onderhevig is, gaat het langer mee.

Een bitumen dak is onderhoudsarm

Een bitumen dak heeft niet alleen als voordeel dat het goed isoleert en Uv-bestendig is. Als u kiest voor een bitumeuze dakbedekking dan kiest u voor een dak met weinig tot geen onderhoud. Anders dan een pannendak, dat nogal eens onderhoud behoeft omdat er een dakpan stuk gaat of omdat er bij een storm pannen van het dak waaien, doorstaat een bitumen dak vele stormen probleemloos. Om deze reden is bitumen een zeer populaire dakbedekking in Nederland en wordt deze steeds meer toegepast, ook omdat nieuwbouwhuizen vaker van een plat dak worden voorzien.

Vraag een offerte aan voor het plaatsen of onderhouden van een bitumen dak

Wilt u een bitumen dak laten plaatsen of heeft uw bitumen dak onderhoud nodig? Neem dan contact op met Roof Engineer in Tilburg. U bereikt ons via telefoonnummer 013 – 20 40 314. U kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Wij komen graag bij u langs om uw dak te bekijken en de mogelijkheden met u te bespreken. Uiteraard ontvangt u vooraf altijd een vrijblijvende offerte. Als u hiermee instemt dan wordt er zo snel mogelijk een afspraak met u gemaakt om uw bitumen dak te plaatsen of te onderhouden. Wilt u meer informatie over een bitumen dak? Dan staan wij u graag met raad en daad terzijde, neem dus gerust contact op met Roof Engineer.